Rasvanpolttosyke

Mikä syke polttaa rasvaa? Onko jokin maaginen raja, jossa sykkeen täytyy olla jotta rasva palaa. Mikä on minun maaginen rasvanpolttosyke?

Tietyn tehoinen liikunta käyttää energia varastoinaan rasvaa ja tietyn tyyppinen hiilihydraatteja. Kun hapenotto ylittää 50% maksimista, siirtyy energian kulutus enemmän hiilihydraattien puoleen.

HYVIÄ UUTISIA!
Pizzan syönti ja nukkuminen polttaa rasvaa parhaiten... Ei, se oli vitsi... Toivottavasti, et kerennyt innostua. Asiaan!

Pelkästään rasvanpolttosykkeen takia sinun ei tarvitse selvittää omaa maksimisykettäsi, tai muutenkaan murehtia liikutko rasvanpoltto alueella. Pitkäkestoinen matalasykkeinen liikunta polttaa rasvaa yhtälailla, kuin kovatehoinen hieman lyhyempiaikainen liikunta.
Kovempitehoinen liikunta, jossa käytät hiilihydraatteja, polttaa nimittäin rasvaa vielä liikuntasuorituksen jälkeen.

Joten! Sen sijaan, että miettisin mikä syke juuri minulla on paras rasvanpolttosyke. Minä jaksottaisin (ja jaksotankin) harjoittelun eri tehoisiin jaksoisin. Tällöin kehitys on maksimaalista. Pitkään samalla teholla tehty liikunta alkaa junnamaan 6-8 viikon jälkeen paikoillaan.

Paras tapa on aloittaa matalatehoisemmasta liikunnasta, 45-60 min kerrallaan ja 2-3 kertaa viikossa. 6-8 viikon jälkeen kiristä tahtia. Tee taas yksi harjoitus jakso eteenpäin ja muuta liikuntaa tämän jälkeen vaikkapa intervalli-tyyppiseksi.

Lisää tämän tavan hyviä puolia:

1.Kuntosi kehittyy tasaisesti eteenpäin. Sinun ei tee ensimmäisten harjoitusten jälkeen mieli nielaista kahvakuula, koska treeni tuntuu niin rankalta.

rasvanpolttosyke hukassa?
Tsekkaappa muuten itsellesi Kahvakuulatreeni >>

2. Aloittamalla kevyemmin säästyt loukkaantumisilta ja pystyt liikkumaan terveenä ja pidempiä ajanjaksoja. Toki laihtuminen sairaalaruoalla voisi myös onnistua :)

3. Vältyt paikallaan junnaamiselta. Kehosi tottuu melko nopesti tietyn tyyppiseen liikuntaan. Tämän takia se tarvitsee uusia ärsykkeitä, säännöllisesti.

4. Saat treeniin monipuolisuutta ja homma ei käy niin yksitoikkoiseksi. Mitä miellyttävämpää homma on sitä useimmin sitä tulee tehtyä.

Siispä, älä mieti mikä on sinun rasvanpoltto syke. Jaksoita harjoittelua pidemmällä tähtäimellä 4-8 viikon jaksoihin. Oli kyseessä sitten aerobinen liikunta tai kuntosalitreeni.

Esimerkiksi näin:
6 viikkoa lenkkeilyä ja pyöräilyä 3 kertaa viikossa 45-60 minuutia kerrallaan. Pystyn puhumaan lenkkikaverille, mutta hikoilen ja hieman hengästynkin.

Seuraavaksi 5 viikkoa lenkkeilyä ja pyöräilyä kovemmalla teholla. Hengästyn reippaasti ja puhuminen on hankalampaa, mutta pystyn pitämään vauhtia 45-60 minuuttia kerrallaan oksentamatta, tarkasti suunittelemaani painonpudotus ateriaani. (Se oli tietysti hyvää, mutta ei niin hyvää, että haluan sen suuhuni hieman kierrätettynä)

Tämän jälkeen teen 5 viikkoa intervalli-tyyppisiä treenejä. Niissä sykkeeni nousee lähelle maksimia tai maksimiin vähintään neljä kertaa harjoituksen aikana 20-30 sekunnin ajaksi.

Tämän jälkeen tekisin täysin fiiliksen mukaan 4-6 viikkoa ja jatkaisin siitä taas eteenpäin.

Näin minä tekisin, enkä miettisi rasvanpolttosykettä sen koommin :)

Mikäli tarvitset apua kuntoon pääsemisessä! personal trainer Espoo | Vantaa | Helsinki | Tuusula | Kerava | Järvenpää>>